Sponsor 1

21 Januari 2019

Ketika Berbicara Dengan Anak. :)




Kredit : News Media Network

Najis Juga Jadi Pilihan! 'Aiskrim Najis' Lengkap Mangkuk Tandas Kini Hot Di Jepun Pula


Jika sebelum ini kita geli-geleman dengan tindakan Ali Syukri memuat naik gambar najis di laman Instagramnya, aiskrim ini mungkin memberi kesan sama kepada anda! 

Kenapa? Ini kerana aiskrim mirip najis kini menjadi trend di Tokyo.


Jepun memang suka menampilkan sesuatu luar biasa, tetapi rupa aiskrim ini sangat menjijikkan. Apatah lagi ia dihidang dalam bekas menyerupai mangkuk tandas. Eewww! 

METRO.co.uk melaporkan, kafe Sweet XO Good Grief di Harajuku menawarkan hidangan baru mereka iaitu aiskrim Unchi-kun So Serve. 

Unchi-kun adalah nama yang lebih sopan untuk menyebut najis. Tetapi nasib baik perisanya tidak seburuk rupanya yang menjijikkan itu.


A
iskrim berwarna coklat seakan-akan najis manusia itu dihias dengan 'mata dan mulut', malah ada mahkota diletakkan di atasnya.


Menurut SoraNews24, pelanggan boleh memilih sendiri topping dan perhiasan lain seperti marshmallow yang menyerupai telinga arnab.


Adakah selepas dihias, aiskrim menyerupai najis itu akan kelihatan menyelerakan? Difahamkan, setiap hidangan Unchi-kun berharga 650 yen iaitu bersamaan hampir RM25. 

Nampaknya tema najis bukan saja popular di Jepun, tetapi juga di Taiwan di mana terdapat restoran 'Modern Toilet'. 

Ya, semua makanannya bertemakan najis! Ini termasuklah hot pot, mi dan aiskrimnya.

"Kalau Aku Pergi, Aku Nak Baring Sebelah Kau Ye Bang" - Aril Luah Rasa Rindu Genap 7 Tahun Izwan Pilus Meninggal Dunia


Izwan (kiri) meninggal dunia pada 20 Januari 2012. 

ADIK kepada penyanyi Allahyarham Izwan Pilus iaitu Aril Pilus meluahkan perasaan rindunya ketika genap tujuh tahun pemergian abangnya. 

Aril berkata, rasa rindu terhadap abangnya itu tidak pernah pudar walaupun sedetik. 

"Hari ini genap tujuh tahun Izwan Pilus pergi meninggalkan kita mengadap Ilahi, rasa rindu yang tak pernah pudar walau sedetik mengenangkan kenangan suka duka bersama. 

"Rasa terkilan melihat ada beberapa cita-cita dan impiannya yang tak sempat tercapai," ujarnya.

Izwan terkena jangkitan kuman dalam darah dan kencing tikus. 

Penyanyi Izwan Pilus meninggal dunia pada 20 Januari 2012 akibat jangkitan kuman dalam darah dan kencing tikus. 

Allahyarham yang popular dengan lagu Kembali Senyum itu menghembuskan nafas terakhir selepas beberapa jam dimasukkan ke wad. 

Dalam pada itu Aril berkata, dia terlalu menyayangi lelaki itu dan sentiasa mendoakan allahyarham berada dalam kalangan orang beriman. 

"Semoga tenang rohnya bersama orang-orang yang beriman, aku sayang abang aku sorang ni. Kalau aku pergi dulu, aku nak baring sebelah kau jugak ye bang.. aku sentiasa doakan kau. 

"Aku tak leh tulis panjang-panjang la, mencurah air mata aku," ujarnya.

20 Januari 2019

Inilah Kucing Paling Tua Di Dunia



Inilah meow paling tua di dunia. Namanya Corduroy dan berusia 27 tahun. Lahir pada 1 Ogos 1989. Mungkin dia lebih tua dari segelintir korang. Kihkih!














Tragis! 7 Selebriti Popular Ini Maut Kerana Dibunuh Peminat Sendiri


Tatkala melihat artis popular sering dipuja dan disanjung peminat, tidak boleh dinafikan, jauh disudut hati kita nak jadi popular seperti mereka. Dengan adanya ramai peminat, sudah tentu penting bagi artis untuk mendapat sokongan dalam kariernya.

Namun siapa sangka, peminat tidak semuanya baik untuk artis. Beberapa peminat ada yang membunuh idolanya sendiri. Macam tak percaya kan? Walaupun belum pernah terjadi di Malaysia, tapi ia dah pun berlaku di luar negara.


Masih teringat jelas di benak kita kematian legenda John Lennon. Nama besarnya membuat dipuja orang-orang di seluruh dunia. Namun ironis, ia harus mengakhiri karier besarnya karena maut dibunuh peminat.

Selain John Lennon, beberapa artis lain juga meninggal dunia kerana dibunuh peminat. Mari semak informasinya dibawah ini yang diambil dari berbagai sumber.



1. John Lennon

John Lennon meninggal dunia pada 9 Desember 1980. Penyanyi sekaligus mantan anggota group band The Beatles ini dibunuh oleh peminanya bernama Mark David Chapman. Dia ditembak oleh Chapman hingga mati di tempat kejadian.

Chapman bukanlah fans fanatik John Lennon. Namun dia mengikuti lagu-lagu John Lennon dan menyatakan tiba-tiba timbul keinginan mahu membunuh pelantun lagu “Imagine” tersebut. Namun dalam beberapa info mengatakan Chapman membunuh John Lennon dengan motif ingin sama-sama mahu terkenal seperti bintang tersebut.



2. Rebecca Schaeffer


Aktres sekaligus model dari Amerika, Rebecca Schaeffer harus mengakhiri karier dan perjalanan hidupnya pada 18 Julai1989 di usia sangat muda yakni 21 tahun. Rebbeca meninggal dunia setelah dibunuh peminat tegarnya, Robert John Bardo.

Dia ditembak ketika di rumahnya yang terletak di perumahan artis Hollywood. Bardo sudah menjejaki Rebbeca agak lama, malah dia menyewa orang untuk memerhatikan gerak-gerik Rebbeca.



3. Dimebag Darrel

Dimebag Darrel, gitaris band Pantera ini maut ketika tampil di depan para peminatnya. Dia ditembak mati oleh peminatnya sendiri pada 8 Disember 2004 di Ohio, Amerika Syarikat.

Pembunuh itu bernama Nathan Gale, peminat tegar Pantera yang membunuh Barrel dengan alasan yang mengejutkan. Gale mengaku Pantera mencuri lagunya. Selain itu Gale beranggapan Barrel telah merosakkan keutuhan band Pantera.



4. Albert Ebosse


Penyerang bola sepak dari Cameroon ini namanya popular sebaris dengan selebriti terkenal. Dia digilai ramai orang kerana kemampuannya menggiring bola. Sayang sekali nyawa Albert Ebosse telah diragut di sebuah perlawanan di Algeria pada 23 Ogos 2014. Seorang peminat yang marah melemparkan benda keras dan terkena kepalanya.


5. Selena Quintanilla-Pérez


Penyanyi berasal dari Amerika, Selena Quintanilla-Pérez, meninggal dunia kerana ditembak oleh Yolanda Saldivar pada 31 Mac 1995. Yolanda ialah founder dari kelab peminat Selena. Yolanda juga pembantu peribadi Selena.

Yolanda didakwa membunuh pelantun lagu “Preciosa” ini lantaran masalah kewangan. Setelah membunuh Selena, Yolanda akhirnya menyesal dan dipenjara.



6. Christina Grimmie

Penyanyi dari The Voice ini meninggal dunia di tangan peminat fanatiknya pada 10 Jun 2016. Christina Grimmie dibunuh oleh Kevin James Loibl, lelaki yang menggilai Grimmie. Loibl menembak Grimmie saat sesi tanda tangan setelah Grimmie tampil menyanyi.

Motif Loibl membunuh Grimmie begitu mengejutkan. Dia hanya tidak ingin ada seseorang selain dia yang mendapatkan hati Grimmie. Maka menurutnya lebih baik membunuh Grimmie daripada ada orang lain yang memiliki penyanyi tersebut.



7. Tuppac Shakur


Penyanyi rap Amerika Tuppac Shakur meninggal dunia pada 7 September 2016. Kala itu dia dalam perjalanan menuju tempat persembahan di Las Vegas. Tak disangka ada sebuah kereta putih yang mendekati keretanya. Tiba-tiba kereta putih tersebut menembak dan peluru mengenai Tupac. Pembunuh Tupac ialah kelompok gang di Amerika. Difahamkan kelompok tersebut merupakan peminatnyanya. - infoje

Universiti Malaya Berada Pada Kedudukan 20 Terbaik Dunia



Melihat pada laporan di Times Higher Education (THE) dalam Emerging Economies University Rankings 2019, University Malaya tersenarai pada kedudukan ke-18 yang sebelum ini hanya di kedudukan ke-27.

Universiti Malaya dikreditkan sebagai salah satu institusi yang terbaik dalam senarai tahun ini dan ini dinilai berdasarkan lima kategori iaitu dari segi pengajaran, penyelidikan, tinjauan antarabangsa, kutian dan pendapatan industri.

Malaysia juga berjaya menempatkan 11 institusi di dalam ranking kali ini berbanding hanya 9 pada tahun sebelumnya. Untuk pengetahuan anda juga, pada ranking tahun ini, Malaysia telah bersaing dengan 450 buah Universtiti yang melibatkan sebanyak 43 buah negara di empat benua.


Universiti Teknologi Petronas berjaya tersenarai dalam kedudukan 60 teratas dan Universiti Teknologi Malaysia juga telah meningkatkan prestasinya dengan memanjat 15 kedudukan untuk mendapatkan tempat ke-86. - ohmedia

18 Januari 2019

Gadis Cantik Ini Dilahirkan Dengan 12 Jari Tangan & 12 Jari Kaki. Uniknya!


Menurut Zara, kesemua jarinya, termasuk jari tambahan itu berfungsi dengan baik kerana mempunyai tulang, saraf, malah kuku pada jari tambahannya turut tumbuh dengan normal.

Baru-baru ini tular di laman sosial Twitter, seorang gadis dilahirkan dengan 12 jari tangan dan 12 jari kaki

Dhiva Caezara atau lebih mesra disapa Zara yang berasal dari Semarang, Jawa Tengah ini dilahirkan unik dengan simptom polidaktili yang menyebabkan dia mempunyai 12 jari tangan dan 12 jari kaki.





Menurut Zara, kesemua jarinya, termasuk jari tambahan itu berfungsi dengan baik kerana mempunyai tulang, saraf, malah kuku pada jari tambahannya turut tumbuh dengan normal.

Tambah Zara lagi, ibu bapanya pernah berniat untuk membuang jari tambahannya itu ketika dia masih bayi namun mengubah fikiran setelah mendapat nasihat daripada doktor, yang mana dikhuatiri boleh menjejaskan fungsi jari-jari lain kerana jari tambahannya itu turut mempunyai saraf yang bersambung dengan anggota badannya yang lain.

Ekoran tularnya tweet tersebut, ramai netizen yang menghantar mesej peribadi kepada gadis terbabit bertanyakan beberapa soalan tentang simptomnya

Lanjutan perkara itu juga, Zara telah membuat satu rangkaian tweet menjawab pertanyaan yang diberikan kepadanya.



Mengakui pernah dibuli kerana jari tambahannya itu, Zara kini lebih bangga dengan keunikan dirinya bahkan turut menasihati orang ramai yang berasa malu dengan diri sendiri bahawa perkara pertama yang diperlukan adalah penerimaan terhadap diri sendiri, di samping tidak mengendahkan ejekan orang ramai.

Daripada situ barulah seseorang itu akan berasa lebih yakin dengan dirinya bahkan akan tampil dengan lebih kuat serta bangga dengan keunikan diri masing-masing kerana penampilan fizikal tidak seharusnya menentukan kualiti seseorang.


Ramai netizen yang terpukau malah telah meluahkan rasa kagum mereka terhadap Zara.







Susulan daripada tweet itu juga, ramai netizen yang tampil menunjukkan jari lebih masing-masing. Menariknya!







Polidaktili bermaksud lebihan jari yang juga dikenali sebagai hiperdaktili iaitu penyimpangan kongenital fizikal pada manusia, anjing dan kucing.



Polidaktili ialah jari tambahan pada jari biasa. Kadang-kadang ia mengandungi tulang tanpa sendi dan jarang dijumpai dalam keadaan yang sempurna dan boleh berfungsi seperti jari biasa.

Polidaktili boleh berlaku disebabkan beberapa faktor seperti genetik, mutasi, jumlah ganjil kromosom dan diwarisi daripada generasi keluarga. Insiden polidaktili dilaporkan berlaku satu dalam setiap 3,000 kelahiran. - says

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Pengikut

Label

Informasi (1743) Video (1204) Berita Dan Informasi (1036) Hiburan (816) Berita Artis (763) Macam-Macam (680) Nasihat (628) Perbincangan (432) Gosip (425) Islamik (403) Penting (343) Santai (343) Fakta (334) Teladan (319) Serius (267) Pembelajaran (261) 18sx (259) Unik (252) Berita Terkini (234) Gila (230) China (225) Panas (221) Pelik (200) Berita Hiburan (194) Haiwan (186) Kontroversi (168) Penceramah (163) Kreatif (130) Makanan (130) Sedih (128) Lawak (122) Ceramah (121) Biadap (120) Kesihatan (118) 18sg (114) Hebat (112) Kejam (108) Pengajaran (107) Tips Kesihatan (98) Menarik (97) Ngeri (95) Viral (95) Bodoh (94) Zalim (93) Amerika (91) Kemalangan (88) Kesian (86) Kebesaran Allah S.W.T. (84) Ahli Politik (81) Jijik (76) Jepun (72) Cantik (71) Jenayah (70) Ahli Perniagaan (68) Lucah (68) Seks (68) Wanita (62) Kereta (61) Artis (56) Ustaz Auni Mohamad (55) Anak Artis (52) Gempar (51) Teknologi (51) Kahwin (48) Kes Tipu (48) Tular (47) Indonesia (45) Kisah Benar (44) Mewah (44) Seram (43) Seksi (40) Yahudi Laknatullah (40) Percutian (38) India (37) Gajet (35) Tips Keluarga (35) Tips Perkahwinan (35) Tips Kecantikan (34) Arab Saudi (33) Tips Berjaya (33) Doktor (30) Gadis (29) Kajian (29) Singapura (29) Australia (28) Sejarah (28) Suami Isteri (28) Thailand (28) Russia (27) Tips Cinta (26) Tips Keselamatan (26) Kerabat Diraja (25) Minuman (25) Neelofa (25) Tips (24) Bayi (23) Britain (23) Fattah Amin (23) Ahli Sukan (22) Al-Quran (22) Kapal Terbang (22) Rumah (22) Tips Mendidik Anak (22) Artis Kahwin (21) Comel (21) Filem (21) Isteri Artis (21) Kesenian (21) Misteri (21) Artis Hollywood (20) Budak Sekolah (19) Kes Rogol (19) Maksiat (19) Tun Mahathir (19) Kanak-Kanak (18) Kes Curi (18) Korea Selatan (18) Politik (18) Syria (18) Tips Suami Isteri (18) Ustaz Don Daniyal (18) Datuk Vida (17) England (17) Game (17) Gif (17) Personaliti TV (17) Awek Cun (16) Donald Trump (16) Indah (16) Israel (16) Kanak-Kanak Bawah Umur (16) Kes Bunuh (16) Kes Pukul (16) Nabil Ahmad (16) Artis Bertudung (15) Gadis Cantik (15) Gaduh (15) Kantoi (15) Motorsikal (15) Polis (15) Rozita Che Wan (15) Serangan Haiwan Liar (15) Buah-Buahan (14) Palestin (14) Pengotor (14) Presiden AS (14) Siti Nurhaliza (14) Gadis Bawah Umur (13) Kereta Sport (13) Kes Dadah (13) Mufti Perlis (13) Nora Danish (13) Pemain Bola (13) Penerbit (13) TMJ (13) Turki (13) Yus (Jambu) (13) Bogel (12) Budak Bawah Umur (12) DJ Radio (12) Hollywood (12) Kes Rompak (12) Lelaki (12) Model (12) Pereka Fesyen (12) Petua (12) Pramugari (12) Sejarah Islam (12) Sultan Johor (12) Ustaz Azhar Idrus (UAI) (12) Artis Singapura (11) Awie (11) Bercium (11) Bola (11) Dr Asri (11) Hadis Nabi Muhammad S.A.W. (11) Jerman (11) Keindahan Alam Semula Jadi (11) Kes Cuai (11) Korea Utara (11) Masjid (11) Pelajar (11) Suami Artis (11) Ustaz Abdullah Khairi (11) Brazil (10) Cabul (10) Cikgu (10) Doa (10) Dr Zakir Naik (10) Fesyen (10) Iklan (10) Nabi Muhammad S.A.W. (10) Najib Razak (10) Perancis (10) Scam (10) Siswazah Universiti (10) Sukan (10) Umrah (10) Aduan (9) Amy Mastura (9) Arak (9) Brother Lim Jooi Soon (9) Datuk Aliff Syukri (9) Fasha Sandha (9) Filipina (9) Hantu (9) Kes Gaduh (9) Khalwat (9) Kisah Sedih (9) Mexico (9) Palestine (9) Pengarah Filem (9) Taiwan (9) Tips Beli Rumah (9) Tips Memasak (9) Ustaz Wadi Annuar (9) Abam (Bocey) (8) Bangladesh (8) Cerai (8) Elly Mazlein (8) Emma Maembong (8) Hotel (8) Janna Nick (8) Mia Ahmad (8) Pembedahan Plastik (8) Sihir (8) Syirik (8) Tips Membeli (8) Tumbuh-Tumbuhan (8) Adi Putra (7) Berita Sukan (7) Gay (7) Hafiz Hamidun (7) Handphone (7) Kereta Api (7) Melayu (7) Myanmar (7) Pengacara (7) Pengarah Drama (7) Rita Rudaini (7) Rogol (7) Selebriti (7) Skodeng (7) Stacy AF6 (7) Tips Jimat (7) Tips Kewangan (7) Uqasha Senrose (7) Ustaz Hussein Yee (7) Aliff Aziz (6) Artis Bollywood (6) Artis Cerai (6) Artis China (6) Artis Indonesia (6) Ayda Jebat (6) Elfira Loy (6) Farid Kamil (6) Fathia Latiff (6) Gamers (6) Itali (6) Kanada (6) Kanser (6) Kes Berlagak (6) Kes Culik (6) Kes Dera (6) Kes Raba (6) Kes Saman (6) Lukisan (6) Membazir (6) Mira Filzah (6) Nad Zainal (6) P.Ramlee (6) Pencuri (6) Perbandingan (6) Perkerjaan (6) Perniagaan (6) Pondan (6) Restoran (6) Ruhainies (6) Selfie (6) Sheikh Hussain Yee (6) Siti Nordiana (6) Smartphone (6) Tentera (6) Tips Kereta (6) Tips Pekerjaan (6) United Kingdom (6) Vietnam (6) Ziana Zain (6) Zina (6) Zizan Razak (6) Zul Ariffin (6) Aaron Aziz (5) Afrika (5) Akim (5) Amar Baharin (5) Awek (5) Azizan Osman (5) Bapa Artis (5) Bertudung (5) Berzina (5) Chef Selebriti (5) Dadah (5) Datuk Dr Haron Din (5) Datuk Seri Abdul Hadi Awang (5) David Teo (5) Dirogol (5) Emiriah Arab Bersatu (UAE) (5) Fizo Omar (5) Harith Iskander (5) Hospital (5) Izreen Azminda (5) Jep Sepahtu (5) Kes Bunuh Diri (5) Kes Cerai (5) Kes Langgar (5) Kes Penipuan (5) Leggings (5) Lisa Surihani (5) Mukhriz Mahathir (5) Pelakon Lucah (5) Pelawak (5) Pelukis (5) Pensyarah (5) Pukul (5) Ramadhan 2017 (5) Rasulullah S.A.W (5) Romania (5) Sekolah (5) Sharnaaz Ahmad (5) Shuib Sepahtu (5) Tan Sri Muhyiddin Yassin (5) Tips Belajar (5) Tips Berniaga (5) Tips Perniagaan (5) berita Atlet (5) Achey (4) Adira AF8 (4) Afrika Selatan (4) Aiman Tino (4) Amyra Rosli (4) Anzalna Nasir (4) Artis Bertunang (4) Awal Ashaari (4) Azharina Azhar (4) Billionair (4) Black Hanifah (4) Bomba (4) Brunei (4) Chef Wan (4) Colombia (4) Datuk Red (4) Denmark (4) Erra Fazira (4) Etnik Rohingya (4) Farahdhiya (4) Fazura (4) Gadis Bertudung (4) Gadis Melayu (4) Iqram Dinzly (4) Iran (4) Jins Shamsuddin (4) Jururawat (4) Juruterbang (4) Kerabat Diraja Johor (4) Kereta Mewah (4) Kes Anak Derhaka (4) Kes Buli (4) Kes Curang (4) Kes Kebakaran (4) Kes Pembunuhan Bayi (4) Kisah Cinta (4) Komposer (4) Lufya Omar (4) Makkah (4) Mia Sara (4) Mitos (4) Nabi Isa A.S. (4) Nabila Huda (4) Nelydia Senrose (4) New Zealand (4) Nur Fathia (4) Ozlynn Wati (4) Pedofilia (4) Pelacur (4) Pembaca Berita (4) Pencemaran (4) Peniaga (4) Perdana Menteri Malaysia (4) Perogol (4) Presiden Turki (4) Ramli MS (4) Ratu Rock Ella (4) Rekod Dunia (4) Remy Ishak (4) Sains (4) Sepanyol (4) Shaheizy Sam (4) Shahrol (Shiro) (4) Syamsul Yusof (4) Tips Penjagaan Kereta (4) Tips Seks (4) Tudung (4) Uber (4) Universiti (4) Ustaz Kazim Elias (4) Wanita Cantik (4) Yazit (Search) (4) Zahirah MacWilson (4) Zain Saidin (4) Zara Zya (4) ATM (Angkatan Tentera Malaysia) (3) Abby Abadi (3) Adam Corrie (3) Aeril Zafrel (3) Afdlin Shauki (3) Afifah Nasir (3) Ahmad Maslan (3) Amira Othman (3) Amy (Search) (3) Anis Al Idrus (3) Ardell Aryana (3) Artis Hamil (3) Artis Mengandung (3) Artis Sakit (3) Azhan Rani (3) Barack Obama (3) Bas (3) Buku (3) Chile (3) Cristiano Ronaldo (3) Curang (3) Dajjal Laknatullah (3) Datuk Dahlan Zainuddin (3) Datuk Jalaluddin Hassan (3) Datuk Seri Shah Rezza (3) Dayang Nurfaizah (3) Dr Maza (3) Drama Melayu (3) Edry Abdul Halim (KRU) (3) Ekonomi (3) Elizabeth Tan (3) Ethiopia (3) Faizal Tahir (3) Fara Fauzana (3) Faye Kusairi (3) Freemason (3) Fynn Jamal (3) Haiza (3) Haji (3) Hong Kong (3) Idris Khan (3) Iraq (3) Izzue Islam (3) Jamal Abdillah (3) Jihan Muse (3) Johan Raja Lawak (3) Jue Aziz (3) Julia Ziegler (3) Juliana Evans (3) Kaabah (3) Kapal (3) Kenya (3) Kes Aniaya (3) Kes Fitnah (3) Khai Bahar (3) Kumpulan Search (3) Kumpulan Wings (3) Lana Nodin (3) Lara Alana (3) Mabuk (3) Majlis Perkahwinan Artis (3) Mark Adam (3) Mesir (3) Mizz Nina (3) Mohd Izham Tarmizi (3) Muhammad Ali (3) Nazri Aziz (3) Nur Fazura (3) Pakistan (3) Parody (3) Pelancong China (3) Pengantin (3) Perang (3) Perdana Menteri (3) Peru (3) Petinju (3) Poland (3) Raja Afiq (3) Raja Azmi (3) Raja Ilya (3) Rajinikanth (3) Recep Tayyip Erdoğan (3) Resepi (3) Rohingya (3) Rosyam Nor (3) Saharul Ridzwan (3) Scha Alyahya (3) Sejarah Malaysia (3) Shukri Yahaya (3) Soo Wincci (3) Sultan Kelantan (3) Sultan Muhammad V (3) Surau (3) Sweden (3) Syatilla Melvin (3) Tasha Shilla (3) Tips Dapur (3) Tips Gajet (3) Tips Islamik (3) Tips Kebersihan (3) Tips Percutian (3) Tips RumahTangga (3) Tunku Jalil (3) Ungku Hariz (3) Ustaz Profesor Dr. Ridhuan Tee Abdullah (3) Vape (3) Venezuela (3) Virus (3) Wak Doyok (3) Wartawan (3) Yusof Haslam (3) Zainol MacWilson (3) Zed Zaidi (3) Zulin Aziz (3) A.Aida (2) Adik Artis (2) Aidil Aziz (2) Aiman Hakim (2) Almy Nadia (2) Along (Cham) (2) Alvin Chong (2) Amir (Raja Lawak) (2) Amyza Aznan (2) Anak (2) Anuar Zain (2) Anwar Ibrahim (2) Argentina (2) Arif Dollah (2) Artis Meninggal Dunia (2) Atikah Suhaime (2) Aweera (2) Awek Bertudung (2) Ayai (Ilusi) (2) Aziz M Osman (2) Azmi Hatta (2) Aznil Nawawi (2) Azrel Ismail (2) Azrinaz Mazhar Hakim (2) Babi (2) Bencana Alam (2) Bikini (2) Bill Gates (2) Blogger (2) Chacha Maembong (2) Dato' Aliff Syukri (2) Datuk K (2) Datuk Seri Jamal Md Yunos (2) Diana Danielle (2) Diana Rafar (2) Didi Astillah (2) Dirompak (2) Erma Fatima (2) Ezlynn (2) Fad (Bocey) (2) Faezah Elai (2) Fan Bingbing (2) Fauziah Ahmad Daud (Ogy) (2) Fazley Yaakob (2) Finland (2) Firaun (2) Fitnah (2) Formula 1 (2) Fouziah Gous (2) Gadis Comel (2) Gadis Cun (2) German (2) Gmie (Screen) (2) Google (2) Greece (2) Guru (2) Hafiz Roshdi (2) Hafiz Suip (2) Hairul Azreen (2) Harris Baba (2) Harun Salim Bachik (2) Heliza Helmi (2) Hukuman Mati (2) Ibu Artis (2) Iceland (2) Ifa Raziah (2) Illuminati (2) Ireland (2) JDT (2) JPJ (2) Johan As'ari (2) John Lennon (2) Justin Trudeau (2) Kamal Adli (2) Karl Shafek (2) Kawan (2) Kazar (2) Keith Foo (2) Kemalangan Kapal Terbang (2) Kemboja (2) Kerabat Diraja Arab Saudi (2) Kes Buang Bayi (2) Kes Curi Kereta (2) Kes Makamah (2) Kes Membazir (2) Kes Mengamuk (2) Kes Rumah Sewa (2) Kes Ugut (2) Kisah Misteri (2) Kisah Rumah Tangga (2) Komputer (2) Kumpulan Caliph Buskers (2) Lapangan Terbang (2) Lee Chong Wei (2) Libya (2) Linda Hashim (2) Linda Rafar (2) Lindsay Lohan (2) Lori (2) Lubnan (2) Madinah (2) Mas Idayu (2) Masjidil Haram (2) Mawar (2) Mekah (2) Michael Ang (2) Michael Schumacher (2) Miera Leyana (2) Misha Omar (2) Morocco (2) Mualaf (2) Mufti Perak (2) Nabi Adam A.S. (2) Nabi Nuh A.S (2) Nadia Brian (2) Najwa Latif (2) Nas-T (2) Nassier Wahab (2) Nepal (2) Niena Baharun (2) Nigeria (2) Noh Hujan (2) Nor Albaniah (2) Nora Ariffin (2) Norman Hakim (2) Norway (2) Nubhan (2) Nur Sajat (2) Ozlyn Wati (2) Pekin Ibrahim (2) Pemain Badminton (2) Pemain Gitar (2) Pemandu F1 (2) Pendatang Asing (2) Pengemis (2) Penjara (2) Permainan (2) Portugal (2) Pramugara (2) Puteri Aishah (2) Raja Arab Saudi (2) Raja Azura (2) Raja Farah (2) Raja Salman (2) Randy Pangalila (2) Rani Kulup (Raja Report) (2) Raysha Rizrose (2) Redza Rosli (2) Republik Dominican (2) Rykarl Iskandar (2) Ryzal Jaafar (2) SM Salim (2) Safiey Ilias (2) Saiful Apek (2) Salih Yaakob (2) Sara Ali (2) Sari Yanti (2) Sayur-Sayuran (2) Scotland (2) Sejarah Jepun (2) Sejarah Mesir (2) Seni Bela Diri (2) Shaa (2) Shah Rukh Khan (2) Siti Elizad (2) Siti Saleha (2) Sofi Jikan (2) Solat (2) Steve Jobs (2) Sudan (2) Sufian Suhaimi (2) Sultan Abdul Halim (2) Sultan Kedah (2) Sunnah Rasullullah S.A.W. (2) Superbike (2) Syafie Naswip (2) Syamel (AF15) (2) Syarul Ridzwan (2) Tanzania (2) Tatu (2) Tip Membeli-Belah (2) Tips Beli Kereta (2) Tips Beli-Belah (2) Tips Kehamilan (2) Tips Memandu (2) Tips Menangkap Serangga Perosak (2) Tips Penerbangan (2) Tips Penjagaan Bayi (2) Tips Sembahyang (2) Tiz Zaqyah (2) Trend (2) Typography (2) U.A.E. (2) Ukraine (2) Ustaz Ebit Lew (2) Yusri (KRU) (2) Zamarul Hisyam (2) Ziela Jalil (2) Zizi Kirana (2) 1MDB (1) 50 Cent (1) AR Badul (1) Abon (1) Abraham Lincoln (1) Adam AF (1) Adam Sandler (1) Adam Shah (1) Adeline Tsen (1) Adibah Nor (1) Adlin Ramlie (1) Adolf Hilter (1) Afghanistan (1) Afiq Muiz (1) Ahli Gimnas (1) Ahmad Nawab (1) Ahya Rosli (1) Aida Aris (1) Aidil Zafuan (1) Ailurophobia (Takut Pada Kucing) (1) Ainan Tasneem (1) Aishah (1) Aishah Aziz (1) Aishah Bujang (1) Aishah Ilias (1) Aizat Amdan (1) Ajak (Shiro) (1) Akim Ahmad (1) Ako Mustapha (1) Albert Ebosse (1) Algeria (1) Alicia Amin (1) Alif Satar (1) Ally Iskandar (1) Altimet (1) Aman Nassim (1) Amelina (1) Ameng (1) Amerul Affendi (1) Amin Hayat (1) Amir Ukays (1) Ammar (1) Ana Dahlia (1) Angelina Jolie (1) Animasi (1) Anime (1) Anne Ngasri (1) Ardian Syaf (1) Aril Pilus (1) Ariz (Forteen) (1) Artis Bercuti (1) Artis Berpurdah (1) Artis Britis (1) Artis Korea (1) Artis Lubnan (1) Ary Malik (1) Asfan Shah (1) Asia (1) Asia Tenggara (1) Asmidar (1) Atita (1) Atlet Angkat Berat (1) Atlet Indonesia (1) Atlet Kahwin (1) Atlet Pecut (1) Atlit Lompat Tinggi (1) Auta (1) Awi Rafael (1) Azan (1) Azlan (The Typewriter) (1) Azma Aizal (1) Azmarul Azuan (Vokal Bukan Sekadar Rupa) (1) Azmi Caliph Buskers (1) Azrul Zaidi (1) Azwan Ali (1) Azwan Kombos (1) Baby (1) Bahasa Melayu (1) Ban (1) Bangla (1) Bashar al-Assad (1) Bekas Isteri Artis (1) Bekas PM Malaysia (1) Belanda (1) Belgium (1) Ben Nathan (1) Berhijab (1) Berkhatan (1) Beyonce (1) Bil Azali (1) Bila AF (1) Bilal Bin Rabah (1) Biodata (1) Bob Lokman (1) Bowling (1) Boy Iman (1) Bradley Cooper (1) Brian Chen (1) Britney Spears (1) Bront Palarae (1) Bruno Mars (1) Bulgaria (1) Bunga (1) Calvin Thoo (1) Caprice (1) Cecilia Cheung (1) Cerpen (1) Chad (1) Chef Riz (1) Chelsea Islan (1) Chow Yun Fatt (1) Christina Grimmie (1) Cina (1) Cinta (1) Coco Lee (1) Cosplay (1) Costa Rica (1) Cristina Suzanne (1) DBKL (1) DJ Dave (1) DJ Lin (1) Daler Yusuf (1) Danial (Lawak Solo) (1) Danny X-Factor (1) Datin Normala Omar (1) Datuk Adnan Abu Hassan (1) Datuk Azmi Che Husain (1) Datuk Dr Zulkifli Mohamad Bakri (1) Datuk M Daud Kilau (1) Datuk Mahadzir Lokman (1) Datuk Rafiena Ezanee (1) Datuk Seri Ahmad Said (1) Datuk Seri Khairuddin Abu Hassan (1) Datuk Seri Mohamad Hasan (1) Datuk Zulkifli Zain (1) David Guatta (1) Dazrin (1) Democratic Republic of the Congo (1) Diana Brian (1) Dimebag Darrel (1) Dira Abu Zahar (1) Donna Muslim (1) Dr Fadzilah Kamsah (1) Dr Mohd Ridhuan Tee Abdullah (1) Dr Rafidah Abdullah (1) Dr. Fadi al-Batsh (1) Dubai (1) Duit (1) Dwan Hamid (1) Dynas Mokhtar (1) Ecuador (1) Eddie Ghazali (1) Eja (1) Ekin AF3 (1) Elaine Daly (1) Elfaeza Ulhaq (1) Ellie Suriati (1) Elvina Mohamad (1) Emma Akma (1) Engku Aleesya (1) English (1) Ernie Zakri (1) Eropah (1) Erwin Dawson (1) Estranged (1) Ewal AF (1) Ezad Lazim (1) Ezany Nizariff (1) Ezzaty Abdullah (1) Facebook (1) Fahmi Fadzil (1) Fail (1) Faizal Hussein (1) Faizul Sany (1) Falisha Crossley (1) Fara Mendoza (1) Farah Nabilah (1) Farawahida (1) Fareez (Mentor Milenia) (1) Fatin Afeefa (1) Fauzi Nawawi (1) Fauziah Ghous (1) Feeya Iskandar (1) Felixia Yeap/Raisyyah Yeap (1) Fendy Bakry (1) Fezrul Khan (1) Fida Ibrahim (1) Fikry (Lawak Solo) (1) Fikry Ibrahim (1) Fiza Halim (1) Fizi Ali (1) Fizz Fairuz (1) Frank Lampard (1) Freddie Mercury (1) Gabriel Omar Batistuta (1) Gadis Asia (1) Gadis Jelita (1) Gadis Seksi (1) Gangguan Makhluk Halus (1) Geli (1) George W Bush (1) Georgie Henley (1) Ghana (1) Gusti (1) Hadi Awang (1) Hael Husaini (1) Hafreez Adam (1) Hajar Aswad (1) Haleeda (1) Haliza Misbun (1) Hamid Ghurka (1) Hamil (1) Hanie Soraya (1) Hanis Zalikha (1) Haqiem Rusli (1) Hari raya (1) Harshaali Malhotra (1) Hasan Kale (1) Hashim Rejab (1) Hasnol (1) Hatta Dolmat (1) Hawa (1) Hawaii (1) Hazama (1) Herba (1) Hezry Hashim (1) Hidu Gam (1) Hillary Clinton (1) Hisyam Hamid (1) Holocaust (1) Hungary (1) ISIS (1) IT (1) Ibu (1) Iesya Toh (1) Ika Nabella (1) Ilham Tuah Raja Lawak (1) Ilmu Hitam (1) Imam Syafie (1) Inspirasi (1) Intan Sarafina (1) Ira Kaza (1) Irma Hasmie (1) Iskandar Zulkarnain (1) Ismail Izzani (1) Isteri Ahli Perniagaan (1) Isteri Artis Hamil (1) Isteri Derhaka (1) Ivory Coast (1) Izara Aishah (1) Izwan Pilus (1) Jaafar Onn (1) Jackie Chan (1) Jaclyn Victor (1) Jakim (1) Jasmin Hamid (1) JayDee Lok (1) Jelita (1) Jeremy Clarkson (1) Jihan Musa (1) Jimmy Hendrix (1) Jimmy Page (1) Jimmy Shanley (1) Joe Wings (1) Joy Revfa (1) Julia Roberts (1) Jurusolek (1) Justin Timberlake (1) KLIA (1) Kacak (1) Kafe (1) Kahwin Paksa (1) Kanak-Kanak Bertunang (1) Kanye West (1) Kartun (1) Kata-Kata Hikmah (1) Kayda Aziz (1) Kazakhstan (1) Kecik Hyper Act (1) Kekasih Artis (1) Kemalangan Kapal (1) Kerabat Diraja England (1) Kerabat Diraja Kedah (1) Kereta Kebal (1) Kereta Lumba (1) Kes Ah Long (1) Kes Cetak Rompak (1) Kes Gugur Janin (1) Kes Histeria (1) Kes Jual Bayi (1) Kes Judi (1) Kes Khianat (1) Kes Kianat (1) Kes Langgar Lari (1) Kes Lari Rumah (1) Kes Mati Mengejut (1) Kes Mercun (1) Kes Pemerdagangan Manusia (1) Kes Ragut (1) Kes Rasuah (1) Kes Seludup (1) Kes Sumbang Mahram (1) Kes Tembak (1) Kes Tetak (1) Ketat (1) Ketua Polis Negara (1) Kewangan (1) Khai (AF1) (1) Khairul Amri Hassan (1) Khairul Fahmi Che Mat (Apek) (1) Kilafairy (1) Kim Fukazawa (1) Kim Kardashian (1) Kisah Benar/Mitos (1) Kisah Inspirasi (1) Kisah Seram (1) Kobe Bryant (1) Kolenal Libya (1) Korea (1) Kosovo (1) Krist Novoselic (1) Ku Li (1) Kumpulan Hujan (1) Kumpulan Khalifah (1) Kumpulan Senario (1) Kumpulan Sepahtu (1) Kurang Ajar (1) Kuwait (1) L'Zzay (1) LGBT (1) Lan Pet Pet (1) Laporan Polis (1) Lawak Pak Pandir (1) Lebenon (1) Lee Thiam Wah (1) Leonardo DiCaprio (1) Lesbian (1) Lim Guan Eng (1) Lina Tan (1) Liverpool (1) Liwat (1) Liza Hanim (1) Luis Suarez (1) Luka Modric (1) Luxembourg (1) M Nasir (1) MAB (1) MBPJ (1) Mael (XPDC) (1) Mahal (1) Maher Zain (1) Main Kayu Tiga (1) Majlis Berinai (1) Makanan Terengganu (1) Makanan Tradisional (1) Malaysia (1) Mali (1) Malique (1) Mamak (1) Mamat (Exists) (1) Mamat Khalid (1) Mariah Carey (1) Mariani (1) Marilyn Monroe (1) Mark Salling (1) Marlia Musa (1) Marsha (1) Mas Khan (1) Masakan Malaysia (1) Masjid Madinah (1) Masjid Nabawi (1) Masya (Ceria Pop Star) (1) Mat Bangla (1) Matthew Bellamy (1) Mawar Rashid (1) Mawi AF3 (1) Maya Karin (1) Mel Sakura Band (1) Mel Wings (1) Melamar (1) Melancap (1) Memey Suhaizah (1) Mengandung Anak Luar Nikah (1) Mila (AF5) (1) Mila Jirin (1) Miley Cyrus (1) Mimi Lana (1) Minyak Petrol (1) Mona Syamimi (1) Monaco (1) Muammar Gaddafi (1) Mufti KL (1) Mufti Kelantan (1) Mufti Wilayah Persekutuan (1) Muhyiddin Yaassin (1) Murid (1) Musa Hitam (1) Muslim (1) Nabi Sulaiman A.S. (1) Nabila Razali (1) Nadiyah Shahab (1) Nadya Syahera (1) Nadya Syahira (1) Najip Ali (1) Najwa Mahiaddin (1) Nazim Othman (1) Netanyahu (1) Netherlands (1) Nick Mikhail Razak (1) Niger (1) Nobel (1) Nonny Nadirah (1) Noor Khiriah (1) Noraniza Idris (1) Normala Samsudin (1) Nourul Wahab (1) Nuklear (1) Nur Amirah Filzah (1) Nur Fatimah (1) Nurul Syuhada (1) OAG (1) OKU (1) Oja (1) Onani (1) Ooi Eow Jin (1) PM Kanada (1) PPIM (1) Pahlawan Islam (1) Pakar Motivasi (1) Peguam (1) Pelancong Korea Selatan (1) Pelukis Komik (1) Pelumba Kereta (1) Pemandu Nascar (1) Pembaziran (1) Pembeli VS Peniaga (1) Pemotoran Kereta (1) Pengacara Singapura (1) Pengangkutan Awam (1) Pengkid (1) Pengurus Artis (1) Penyajak (1) Penyakit (1) Penyakit Ganjil (1) Perdana Menteri Britain (1) Perdana Menteri Israel (1) Perdana Menteri Kanada (1) Perempuan Cantik (1) Perempuan Simpanan (1) Permainan Video (1) Personaliti Radio (1) Phanthegerow Louiselle (1) Piramid (1) Planet Marikh (1) Prank (1) Presiden Russia (1) Prince (1) Profesor (1) Projector Band (1) Puisi (1) Puteri Balqis (1) Puteri Diana (1) Puteri Sarah (1) Putri Najuwa (1) Qi Razali (1) Raba (1) Racun (1) Radhi (OAG) (1) Rafidah Ibrahim (1) Rafizi Ramli (1) Ragut (1) Rahim (Joras) (1) Rahim Sepahtu (1) Raja Ema (1) Rani Kulop (1) Ras Adiba Radzi (1) Rasuah (1) Raul Meireles (1) Razif Projector Band) (1) Rebecca Schaeffer (1) Recep Tayyib (1) Republic Czech (1) Ridzuan Hashim (1) Riezman Khuzaimi (1) Rio Haryanto (1) Risteena Munim (1) Riyak (1) Rizalman Ibrahim (1) Roax Tan (OME) (1) Robert Downey Jr. (1) Roberto Carlos (1) Rockefeller (1) Roslan Shah (1) Rosma (AF1) (1) Rothchild (1) Rowan Atkinson (Mr.Bean) (1) Rumah Sewa (1) Ruminah Sidek (1) Rusdi Ramli (1) Ryan Goslin (1) Sa Dingding (1) Sabri Yunus (1) Sadio Mane (1) Sadis (1) Sahabat (1) Sahabat Nabi Muhammad S.A.W. (1) Saida (1) Salleh Kamel (1) Salleh Yaakob (1) Salleh Yaakop (1) Saman (1) Sarah Hildebrand (1) Sejarah Bola (1) Sejarah Indonesia (1) Sejarah Internet (1) Sejarah Melayu (1) Sejarah Singapura (1) Sejarah Sukan (1) Selebriti Media Sosial (1) Selena Gomez (1) Selena Quintanilla-Pérez (1) Seniman (1) Senjata Api (1) Senjata Kimia (1) Serangga (1) Serbia (1) Shae (1) Shah Iskandar (1) Shahir AF (1) Shahir Zawawi (1) Shahrizal Jaszle (1) Shamsul Ghau (1) Shamsul Ghau Ghau (1) Sharifah Sakinah (1) Sharifah Shahora (1) Sharifah Shawati (1) Sheera Iskandar (1) Sheila Majid (1) Sherry Ibrahim (1) Shila Lama (1) Shuhaimi Lua (1) Sindrom Axenfeld-Rieger (1) Siti Aisyah Binti Abu Bakar R.A. (1) Siti Aminah (1) Siti Sarah Raissuddin (1) Soal Jawap (1) Sofian Bujang (1) Soviet Union (Russia) (1) Sufi (AF15) (1) Sufi AF (1) Sultan Brunei (1) Sultan Hassanal Bolkiah Sultan Omar Ali Saifuddien (1) Sultan Ibrahim (1) Sultan Mangkat (1) Sultan Nazrin (1) Sultan Perak (1) Sumbang Mahram (1) Supercar (1) Surah Al-Quran (1) Syafiq Kyle (1) Syaiful Zero (1) Syatila Melvin (1) Syazwan Zulkifli (1) Syiah (1) Syura Badron (1) TPPA (1) Taj (Innuendo) (1) Takahara Suiko (1) Tan Sri DR Harussani Zakaria (1) Tan Sri Dr Mohd Irwan Serigar Abdullah (1) Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhary (1) Tania Hudson (1) Tauke Jambu (1) Tegar (1) Telaga Zamzam (1) Telefon Pintar (1) Tentera Nazi (1) The Majistret (1) Tiar Zainal (1) Tibet (1) Tip Membeli Kereta (1) Tips Bercuti (1) Tips Berkerja (1) Tips Cukai (1) Tips Elak Ditipu (1) Tips Kapal Terbang (1) Tips Life Hacks (1) Tips Melancong (1) Tips Membasuh Motor Dan Kereta (1) Tips Membersih (1) Tips Mencari Kerja (1) Tips Menjaga Kereta (1) Tips Menjual Kereta (1) Tips Orang Bujang (1) Tips Penampilan (1) Tips Penjagaan Motorsikal (1) Tips Perbelanjaan Keluarga (1) Tips Ramadhan (1) Tips Ride (1) Tips Tangkap Nyamuk (1) Tips Travel (1) Tips Untuk Ibu Mengandung (1) Tips Wanita Hamil (1) Titanic (1) Tomok (1) Tony Fernandes (1) Tradisi (1) Travis Barker (1) Tuan Guru Haji Nik Abdul Aziz Nik Mat (1) Tun Daim Zainuddin (1) Tun Razak (1) Tunisia (1) Tunku Tun Aminah (1) Tuppac Shakur (1) Ubat-Ubatan (1) Ude (1) Ulama (1) Umie Aida (1) Upiak Isil (1) Ustaz ABD Razak Muthalib (1) Ustaz Auni Mohamed (1) Ustaz Fitri (1) Ustaz Muhammad Fawwaz (1) Ustaz Nazmi Karim (1) Ustaz Wadi Anuar (1) Ustaz Zaharuddin (1) Ustaz Zamri Hashim (1) Ustazah Siti Nor Bahyah (1) Van Damme (1) Vanidah Imran (1) Vin Diesel (1) Vladimir Putin (1) Wahabi (1) Wales (1) Wan Raja (1) Wany Hasrita (1) Wardina Safiyyah (1) Watson Nyambek (1) Wawa Zainal (1) Yahudi Arthodoks (1) Yana Samsudin (1) Yang di-Pertuan Agong Malaysia (1) Yatt Hamzah (1) Yazer (1) Yazid (Search) (1) Zahid (AF) (1) Zahiril Adzim (1) Zahriah MacWilson (1) Zaibo (1) Zamani (Slam) (1) Zarina Zainuddin (1) Zarol AF2016 (1) Zhao Benshan (1) Zhen Huan (1) Zoey Rahman (1) Zukieee (1) Zul (2 By 2) (1) iR Radzi (1)